lauantai 22. marraskuuta 2014

Talosta vielä 2

Yksittäinen ulkomaalainen henkilö ei voi täällä omistaa maata. Niinpä täällä pitää olla yritys, joka vuokraa maan, jolle yksittäinen suomalainen voi rakennuttaa tai ostaa talon. Usein täällä joku firma rakentaa taloja tilausten perusteellä. Vuokrasopimus on yleensä 30 vuotta ja saman verran optiona päälle. Niinpä yksinkertaistettuna talo on oma mutta tontti on vuokrattu. Lienee ihan toimiva systeemi mutta esittämäni detaljit eivät ole tarkkoja.
Niinpä tänne on muodostunut yhteisöjä, joihin kuuluu itsenäisiä taloja varustettuna yhteisillä oleskelualueilla, altailla ja mahdollisesti salilla, saunalla yms. Usein omistajat tulevat samalta suunnalta, kuten Ruotsista, Saksasta, Suomesta jne. Pääsääntöisesti omistajat kuitenkin tulevat Pohjois-Euroopasta.

Vuokraamassamme talossa  on kaksi makuuhuonetta, olohuone/keittiö, kaksi vessaa ja suurehko terassi. Tonttia ja nurmikkoa on ympärillä jonkin verran mutta ei omaa allasta. Uimassa käydään yhteisellä altaalla. Terassi on varjossa koko päivän ja se onkin olennaista terassille täällä. Kukaan ei halua/jaksa olla keskipäivällä auringossa.

Alueen nimi on Dragon Dream ja se näkyy esim. Google Earthisa. Hua Hinin lentokentän jälkeen eka risteys länteen ja asuntoalue, jolla on puolenkymmentä sinikattoista taloa, loput punakattoisia. Taloja lienee yhteensä noin 40. Alueen nimen voi myös googlata ja tietoa löytyy niinkin , joitakin kohteita näyttäisi olevan myös myynnissä.

Talojen hinnat Hua Hinin alueella ovat hyvinkin kohtuullisia, pyynnöt alkavat noin 60 tonnista ja siitä ylöspäin. Taloja myös vuokrataan, eikä nekään hinnat hirmuisia ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti