maanantai 17. marraskuuta 2014

Sairausloma ja tutustumisia

Tuli pari pakollista lepopäivää, kun mulle iski kuumeen päälle. Mittari näytti 38,5 ja taisi olla välillä enemmänkin. Sitä kesti muutaman päivän ja se sahasi silleen ikävästi, että vasta illalla oli kunnon kuume. Kävin sairaalassakin varmuuden vuoksi mutta eipä ne sielläkään mitään osanneet, etenkin kun juuri silloin ei kuumetta ollut. Vähän nolo tilanne, kun juuri olin selittänyt, että kuume on aika korkea. No, onneksi se meni ohi, vaikka syy jäikin epäselväksi, kun ei ollut mitään muita oireita.

Täällä on talvikautena muutama sata suomalaista. Kuukauden aikana olemme tutustuneet yllättävän moneen. Olemme saaneet kutsuja ihmisten lomakoteihin ja mielenkiinnolla käyneet niitä katsomassa ja samalla kuulemassa, mikä heidät on tänne tuonut. Kaikilla on ihan omanlaisensa historiat.

Työkavereillamme on myös täällä talo. Se on rouvan itsensä suunnittelema ja aivan upea. Se oli pari vuotta sitten esittelyssä myös Koti ja asuminen-liitteessä sanomalehdessä. Talo on U:n muotoinen, kolme makuuhuonetta, yht. 165 neliötä. Lisänä on kunnon piha ja uima-allas. Taitaa meillä olla siitä kuviakin. Talotarjouksia tai myytäviä taloja on paljon mutta eipä ainakaan vielä ole ostokuume iskenyt.

Tänään meidät kutsuttiin vielä paikallisen rakentajan synttäreille. Hänen vaimonsa esitti kutsun ja me taas ei tunneta vielä koko miestä. Nyt onkin vähän ristiriitainen olo kun osallistuminen on vähän noloa mutta poisjääminenkin  voi olla loukkaavaa. Vaimo on thaikku, todella sydämellinen ja jopa taksikyyti on järjestetty.
 Niinpä saattaa olla viisainta osallistua :)

Katkeamaton kylmäketju on tuttu termi Suomessa. Olimme tänään paikallisilla markkinoilla ja kaikki kalat, lihat, jauhelihat yms. olivat suoraan myyntipöydillä ilman mitään jäähdytyksiä. Ei se näyttänyt ketään huolestuttavan, kauppa kävi vilkkaasti.
Varmaa ketjussa oli  ainakin se, ettei elintarvikkeet missään vaiheessa päässeet kylmenemään!


3 kommenttia:

 1. Hmm...toivottavasti kuume ei palaa...Hieno talo...

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti kuume ei todellakaan palaa...
  Voikohan sitä hienoa U:n allista taloa vuokrata?

  VastaaPoista
 3. Eipä ole kuumetta enää ollut. Talo ei ole vuokrattavissa, se on heille toinen koti, eivätkä halua siirtää tavaroitaan turvaan yms.

  VastaaPoista