tiistai 11. marraskuuta 2014

Lentävä kalakukko eli junalla matkaan

Olipas joku laittanut monta kuvaa isästä ja lahjoista:)


Päätettiin palata junakyydillä Bangkokista Hua Hiniin. Ensimmäisessä luokassa kun on ilmastointi ja kuulemma todella mukavat oltavat. Eikä olla ennen ensimmäisessä luokassa matkustettu.

Lippujen osto tapahtui vähän kiireellä, kun junan lähtöön oli aikaa pari minuuttia. Niinpä  päädyttiin junaan, jossa ei ollut ensimmäistä luokkaa, liekö toistakaan eikä ainakaan varmasti ilmastointia. Sentään oli propellit katossa, tosin ei kaikki toimineet. Ikkunat vaan selällään ja meteli sen mukainen. Vauhtikin kiihtyi aluksi ainakin kolmenkymppiin. Ei siis ihme, että matka-aika on 4-5h, vaikka matkaa maanteitse on parisataa kilometriä.
Luotijuna on tulossa seuraavan viiden vuoden sisällä.

Mutta muuten oli mukavaa ja mielenkiintoista. Koko ajan joku kävi myymässä ruokaa ja juomaa, vessakäynnit toimi ihan perinteiseen junanvessan malliin. Poliisi kävi kysymässä hyvin kohteliaasti meidän repuista ja siirsi ne meidän kohdalle. Edessäolevalta tarkistettiin vielä passikin, näki että häntä suorastaan pelotti tai ainakin jännitti nämä nuoret poliisimiehet, pyssyt ja kaikki.

Hieno kokemus mutta todennäköisesti ensi kerralla kokeillaan jotain muuta. Lipun hinta ei päätä huimannut, yhteensä kahdelta  7,5€. Sama matka on kahdesti ajettu taksillakin, sen hinta on noin 50€.

Hua Hinistä asunnolle otettiin vielä  taksi. Oli jo melkein yö ja jääkaappi tyhjä joten päätettiin käydä matkalla kaupassa. Taksi venaili pihalla ja vahti meidän reppuja. Kauppareissu kesti puolisen tuntia. Matkasta kuski veloitti 6 € ja yhden euron odottamisesta ja kauppatavaroiden roudaamisesta.
Piti antaa kaverille jo vähän tippiä!

 Rautatieasemat bangkok tavan ihmisille ja hua hin kuninkaallinen odotustila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti