perjantai 14. marraskuuta 2014

Moporeissu

Jossakin matkaoppaassa sanottiin, että vaarallisinta mitä Thaimaassa voi tehdä, on vuokrata skootteri.
Uskon sen kyllä mutta se on myös loistava tapa liikkua itsenäisesti.
Nyt meillä on kaksi skootteria ja lähdimme mukaan paikallisen Suomi MP-seuran retkelle. Ajoimme noin 70 km päähän letkana, jossa oli kolmisenkymmentä hyvin eritasoista "motoristia".
Skootterit on täällä noin satakuutioisia ja niillä pääsee 100km tunnissa. Silti ne on sellaisia pienipyöräisiä kökkeröitä kuten Suomessakin mopokortilla ajettavat.

Nopeus oli minulle pieni yllätys, koska ekassa vuokramopossamme ei toimi mittari. Reissu ei osoittautunut vaaralliseksi muille kuin yhdelle uteliaalle kanalle. Siitä selvittiin sadalla bahtilla ja anteeksipyynnöllä.
Varovaisuus on kyllä tarpeen. Tiet ovat kolmikaistaisia, vasemmanpuoleinen liikenne, kaikki kaistat pitää ylittää, jos aikoo vaihtaa suuntaa tai tietä ja autojen nopeus on suuri. Sitten paikalliset ajat vielä omilla skoottereillaan vastaan, koska isoilla teillä on harvassa ylityspaikkojen. Meille kerrottiinkin, että tienvarrella on oikeanpuoleinen liikenne, kun se muuten on vasemmanpuoleinen...


Se Suomi-seura tuntuu olevan hyvin aktiivinen täällä ja järjestää monenlaista tapahtumaa. Meitäkin pyydettiin jo mukaan toimintaan mutta näillä näkymin emme vielä jäsenmaksua maksa.

Oltiin taas hieronnassa, se on kyllä niin hyvä ja 7 € tunnista...

4 kommenttia:

 1. Olisipa mukava ajella mukava, mutta nuorisolle ette vrmaankaan mopoja lainaa...
  Terveiset kynttilöiden lämmittämästä launtai-illasta Saunaniemessä...

  VastaaPoista
 2. Hauska lukea näitä sun juttuja. Olis kiva nähdä kuvia siitä teidän vuokra-asunnosta ulkoa ja sisältä tyyliin, tässä syömme aamupalaa, täällä luemme lehtiä jne. En ainakaan muista, että olisit tällaista arkista kuvausta vielä postannut.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Vaikka monet asiat ovat täällä edullisia, niin yllättäen golf onkin hyvinkin kallista. Kenttiä on paljon, joten luulisi olevan kilpailuakin. Kentät ovat toki hyvinhoidettuja ja tasokkaita. Meidän lähikentän green fee on noin 45€, lisäksi caddie on pakollinen, 7 €. En oo vielä pelannut, ehkä Henrin kanssa, jos hän lähtee.

   Poista