tiistai 25. marraskuuta 2014

Trooppiset sairaudet tutuiksi

Vieraiden kanssa on kierrelty ympäriinsä ja näytelty heille paikkoja, me kun ollaan jo vanhoja tekijöitä.
Markkinoilta on löytynyt ostettavaa ja yksi päivä maattiin rannallakin. Skootterista meni rengas ja uuden vaihtaminen oli oma shownsa, kun oli vielä sunnuntai-ilta.

Mulla kuume taas pomppasi uusiin ennätyksiin ja eikun taksilla Bangkok-sairaalaan. Se on siis täällä Hua Hinissa. Nyt alettiin tehdä tarkempia tutkimuksia, kävin jopa CT-kuvauksessa ja poissuljettiin mm malaria, deng-kuume ja muita pienempiä sairauksia. Kysymyksessä saattaa olla trooppinen tulehdus tai jopa haimatulehdus. Kuume on tällä erää saatu hallintaan ja toivon mukaan huomenna pääsen pois.
Juuri kävi lääkäri kertomassa, että haima-arvojen muutokset voivat johtua paper-wasp ampiaisten pistoksista. Yksi tapaus on todettu aiemmin maailmassa, joten olisin sitten toinen tapaus. Se oli kyllä sellainen parvi, että tuntui kuin atrain olisi niskaan lyöty ja vielä bonuksena tökittiin vatsaan, selkään ja käsivarsiin.

Minulla on täällä oma huone, jossa Minnallekin on sänky. Ei hän tosin täällä ole yöpynyt. Joka ruokailulle on kolme vaihtoehtoa, joista voi valita haluamansa.
Sairaalasta ovat olleet yhteydessä Suomeen ja sieltä on soitettu minulle ja varmistettu, että olen ymmärtänyt, mistä on kyse. Samalla suomalainen lääkäri, kertoi, että noilla oireilla sekä hoito, että lääkitys olisivat Suomessa samat.
Täällä kävi myös amerikkalainen vapaaehtoistyöntekijä, joka olisi myös auttanut kieliongelmissa, jos niitä olisi ollut. Eli kyllä täällä asiakkaista (maksavista) hyvä huoli pidetään. Matkavakuutushan on itsestään selvyys.

Vieraiden kanssa oli tarkoitus lähteä käymään Koh Talulla mutta kuumekin esti ja merenkäynti oli niin kova, ettei sinne päässyt.

5 kommenttia:

 1. tää on aika surkee tää blogialusta tiansitten en osaa käyttää tätä, mutta julkaisu vaatii joka kerta kirjoittautumisen sisään, jota taas en onnistu tekemään ennen kuin olen jotain kirjoittanut ja sitten kun kirjaudun, pyyhkiytyy tekstini pois. olen siis lähes kaikkia kommentteja joutunut krijoitanmaan kahdesti.
  mutta tsemppiä sinne siaraalaan. eikös se eka kuume ollut ennen niitä ampiaisia. onko sairaalassa netti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan ymmärtänyt mutta harmillista tollanen edestakainen pelaaminen, ennen kuin voi kommentoida. Alusta voi olla huono, ei ole kokemusta asiasta.
   On täällä netti. Ja eka kuume oli ennen ampiaisia, joten liikkuvia muuttujia on jonkin verran, kun vielä muistaa kuinka thait lausuvat englantia

   Poista
 2. Viestittely toimii minullackuten Marjutilla, mutta ratkaisua en ole keksinyt.
  Toivottavasti koko loppuloma ei mene sairaalassa, ja toivottavasti nopeasti selviää, mikä kuumeen aiheuttaa.

  Odottelemme viestejä ja seuraamme tilannettasi silleen.
  Laila ja Pekka

  VastaaPoista
 3. Hei Jouni!
  Minä en ole saanut mitään viestejäni läpi, kokeilenpa taas onneani. Olen lukenut blogiasi siitä saakka kun Laila kertoi siitä. Mukavaa on ollut lukea sitä, nyt tuli vähän ikävämpiä postauksia :(

  Toivottavasti voit jo paremmin! Odotellaan viestejä!

  Kati

  VastaaPoista
 4. Kiitos viestistä. Olo on jo ihan ok ja pääsin eilen pois sairaalasta. Harmi, että tuo kommentoiminen on noin hankalaa mutta en minäkään ole siihen ratkaisua keksinyt.

  VastaaPoista