torstai 11. joulukuuta 2014

Ho Minh City

Jos on liikenne vilkasta Thaimaassa, niin Vietnamin HMC painii aivan omassa sarjassaa. Asukkaita lienee reilut kahdeksan miljoonaa ja tuntuu, että kaikilla on skootteri aktiivisessa käytössä. Valoista lähtee kerralla toista sataa mopoa ja muutamia autoja päälle. Monet soittaa vielä tööttiä varuiksi.

Jalankulkijat menee väleistä ja sääntö on, että ei saa pakittaa, eikä oikein pysähtyäkään, kun kerran olet ajoradalle astunut. Ajoneuvot pyrkivät nimittäin ohittamaan jalankulkijan takakautta ja silloin askel taaksepäin sotkee pahasti liikenteen. Eka ylitys oli tosi pelottava mutta äkkiä siihen tottuu. Jos mahdollista, me yritetään seurata paikallisia tien yli.

Liikenteen joukossa seikkailtiin myös riksan kyydissä. Kummallekin oli oma kuski ja mukavasti luovittiin muitten joukossa. Mun kuski kertoi vielä elelleensä sodan aikaan tunneleissa. Aika vanhoja olivat kuskit ja leipä varmasti tiukassa, kun polkee helteessä kaupungilla painavat turistit kyydissä. Olivat itse aika hoikkia poikia kuten yleensäkin paikalliset. Ylipaino-ongelmat eivät ole vielä pahemmin saaneet sijaa täälläpäin.

Joululaulut soi kauppakeskuksissa ja poroa, tonttua ja jouluvalaistusta kuusineen on joka puolella. Tuntuu hassulta kun samaan aikaan on lämmintä 30 astetta. Vähän vaikea on näin suomalaisena päästä joulutunnelmaan.

1 kommentti:

  1. Liikenne kuulostaa samanlaiselta kuin Taipeissa, jossa olenkin jo viikon päästä. Koska lennämme Venäjän yli Hong Kongiin, ei vilkutuksenne näy kovin hyvin koneeseemme, mutta henkisesti voitte vilkuilla taivaalle perjantaina puolen pivn aikaan. Ja eiolekuule täällä Helsingissäkän kovin kummoista joulutunnelmaa. vettä sataa, lumesta ei ole tietoakaan, mutta lämpötila on kuitenkin viileämpi kuin siellä. +2. Olen melkein Kosmoksessa "pikkujoulu-illallisella", melkein terveiset sieltä.

    VastaaPoista