tiistai 16. joulukuuta 2014

Cu Chin tunnelit

Tuttavamme jo kommentoi vierailukohteitamme "kevyiksi" mutta vierailimme kuitenkin vielä sodanaikaisilla tunneleilla. Tunneleita oli kaivettu yli 250 km ja niitä on kolmessa kerroksessa. Kaikki oli kaivettu pikkukuokalla yöaikaan ja multa piiloteltu ympäriinsä. Tunneleiden koko on sellainen, että eurooppalainen ei sinne mahdu. Muutama pätkä on suurennettu ja siellä voi ryömiä noin sata metriä oppaan perässä.
Jo sisäänmenoreikä on sellainen, että meikäläinen oli jäädä korvissaan kiinni. Niinpä minusta ei ollut ryömijäksi vaan jätin homman sovinnolla väliin. Minna sen sijaan meni koko matkan ja palasi tyytyväisenä mutta aivan hikisenä takaisin.

Kävimme myös Mekongin suistoalueella. Delta kostuu joenhaaroista, jotka laskevat mereen. Siellä on kelluvia markkinoita, asuntoveneitä ja riisiviljelmiä. Liikuimme veneellä ja lounastimme saaressa.
Mukava retki.

3 kommenttia:

 1. Voi että, ootte te kyllä ehtineet kokea siellä monenlaista! Harmi kun ette ole jo jouluna täällä, olisi mukavaa kuulla livenäkään silloin reissukuulumisianne.

  Täällä tuli viikonloppuna jo vähän lunta, tosin eilen taas plussan puolella ja ihan sohjo keli. Saa nähdä saadaanko musta vai valkea joulu.

  VastaaPoista
 2. Taas jumitti äsken kesken kirjoituksen. Pähkäilin tuossa että mitenhän päin Minna siellä tunnelissa meni, kun sulla otti korvat kiinni :)

  Mukavaa joulun aikaa teille sinne! Joko on kinkku katsottu?

  VastaaPoista
 3. Kinkkua ei taida olla tänä vuonna meidän joulupöydässä, tosin vielä ei oikein edes tiedetä missä tuo pöytä on. Saatetaan vielä lähteä vaikka reissun päälle joulun aikaan.
  Hyvin se Minna oli kuitenkin mahtunut mutta kyykyssä oli pitänyt välillä mennä. Mukavaa joulunalusaikaa teillekin!

  VastaaPoista