maanantai 14. marraskuuta 2011

Addaction

Addaction on kansallisesti toimiva yhteisö, joka saa varansa osin valtiolta, osin hyväntekeväisyydestä. Tavoitteena on auttaa päihderiippuvaisia ja heidän perheitään. Käyvät myös kouluissa ja kodeissa.

Huumevalistusta jakavat täällä vähän eri malliin kuin Suomessa. Tarkoitus on saada käyttävät nuoret käyttämän vähemmän, varomaan sairauksia, vaihtamaan puhtaat neulat eli kuten yksi työntakijä sanoi: saada nuoret käyttämään huumeita turvallisesti. Hyvin sanottu:-)
käytännösä täällä on pitäny antaa vähän periksi vaikka ns. miedotkin huumet ovat laittomia.

Käytiin jututtamassa 13-vuotiasta poikaa jonkinlaisessa care-kodissa. Poika oli varsin vilkas ja käyttäytyi todella uhkaavasti. Onneksi hän oli tosi pienikokoinen mutta nyrkkiä sai vähän väistellä. Ohjaaja kyseli hänen päihteiden käytöstä ja poika kirjasi vastauksensa itse ylös. Viikon aikana hän oli varastanut 41 pulloa olutta, juonut yli 30 ja polttanut 15 jointtia. Lisäksi hän oli ollut tappelussa ja pidätetty kerran. Koulua hän eivoi käydä. Kysyin, saako hän mennä vapaasti kaupungille ja kyllä, ei ole mitään oikeutta estää hänen menemisiään. Ei kuulemma ole vaarallinen. Lopuksi kehuttiin poikaa, kun oli juonut ja poltellut vähemmän kuin edellisellä viikolla ja ostettiin hänelle suklaapatukka. Niin ja luvattiin hommata nyrkkeilyvalmentaja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti