tiistai 8. marraskuuta 2011

Bournemouth college

Maanantaina aloitin yllämainitussa collegessa. Alku ei ollut oikein lupaava, olin hyvissä ajoin paikalla respassa mutta kukaan ei tiennyt kuka olin eikä kukaan tuntenut yhdyshenkilöäni. Meinas jo alkaa korvat punottaa mutta parin puhelun jälkeen selvisi, että minulle oli annettu väärä nimi ja väärä aika. Siitä se sitten alkoi selviämään.

Colleget on täällä hyvin monimuotoisia. Niinpä tässäkin voi suorittaa lukion, ammattitutkintoja, täydentää tutkintoja ja käydä monenlaisia lyhytkurseja. Jos haluaa vaikkapa poliisiksi tai lentoemännäksi, niin niihin opintoihin voi valmentautua täällä.

Valmentavaa koulutusta on myös, ykkönen on nimellä pre-vocational ja kakkonen Learners with learning difficulties and disabilities. Ykkösen opiskelijat on enemmän Bovalliuksen- ykkösen tyyppisiä.
Myös ammattistartti löytyy, sen nimi on Foundation learning  .Se voi kestää 12 viikkoa mutta pääsääntöisesti vuosi. Siinä oli joku rahoituskuvio taustalla, siis tuossa ajassa mutta en ihan ymmärtänyt mitä ne selitti.

Kovasti on täällä hallituksen säästötoimet purreet ja niinpä lähiopetus voi vähimmillään olla 16 tuntia viikossa. Opetus sen sijaan on ilmaista 16-18- vuotiaille.

Tänä iltana on avoimet ovet ja niinpä suuntaan sinne loppupäiväksi tai -illaksi. Päivi M. soitti aamulla ja siitä tulikin mieleeni, että kyselen myös opiskelijahuollosta. Mikähän se on englanniksi?

1 kommentti:

  1. Terkut täältä kotipesästä! oli kiva lueskella blogiasi ja mielenkiintoiselta näyttää. Minkä suuntainen sisältö oli tuossa ammattistartissa? Mukavaa jatkoa,

    Tuuli, Roni ja Markku

    VastaaPoista