sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Ajatus vuorotteluvapaasta

Näköjään tämä toimii, joten kertailen tässä aluksi viime kesän ja sitä edeltävän ajan mietteitä ja ajatuksia.

Aloitimme vuorotteluvapaan suunnittelun aika hyvissä ajoin eli jo 2012 jouluna. Kun siis jäimme vapaalle elokuussa -14, niin taloudellisesti pystyimme varautumaan reilusti yli vuoden ajan ja laittamaan rahaa vähän säästöönkin tulevaa varten. Samalla pystyimme suunnittelemaan yhdessä työnantajan kanssa kumpaakin osapuolta tyydyttävän ratkaisun. Nythän  on tarkoitus olla vapaalla syksy -14 ja kevät -16.

Vuorotteluvapaa alkoi kesälomalla. Kesäkuussa -14 lähdimme tuttavapariskunnan kanssa moottoripyöräretkelle Etelä-Eurooppaan. Pyörät matkasivat mukavasti rekassa ja me vielä mukavammin lentäen, edestakaisin. Niinpä kaksiviikkoinen reissu sujui todellakin ajamisen merkeissä ja oikeilla pelipaikoille. Pyörät menivät Vicenzaan, me lensimme Bergamoon. Ajelimme siitä junalla pyörille ja jatkoimme saman tien Gardan viereen, Lago fi Ledrolle.

Sieltä suuntasimme Alpeille, mm Passo di Stelviolle. Laaksossa oli tosi lämmintä mutta ylhäällä lunta paksusti. Lämpimiä vaatteita todella tarvittiin. Alppi-kurvit oli mukavia ajaa mutta pitkän päälle väsyttävää. Jännittäviä hetkiä koettiin, kun tiet kapeni olemattomiksi ja putousta vieressä satoja metrejä. Heikkopäistä alkoi hirvittää, pyörä painaa kuitenkin 300-400 kg ja takana matkustaja. Onneksi vastaantulijoita ei juuri tullut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti